Bulk or not to bulk

Bulk som det heter på engelsk, eller en god gammeldags boks på norsk, går ganske enkelt ut på at istedenfor å kjøpe varer i engangsemballasje, tar man med seg sin egen boks eller pose. De aller fleste matbutikker i California har nå innført et slikt system. 

Fordelene er mange: man kan kjøpe akkurat den mengden man vil, prisen er ofte mye lavere ettersom man ikke trenger å betale for lekker emballasje, man unngår å hamstre opp for mye i skapene og minsker dermed faren for å måtte kaste produktet fordi man har lagret det for lenge. Og som sagt: du kan spare miljøet for flere kilo #søppel og #plast hvert år. Sønnen min er meget fornøyd å kunne fylle opp - nesten - med den mengden av godteri han vil....

Selv er jeg veldig glad for å kunne velge mellom en rekke kaffesorter som jeg kverner på stedet - og tar med meg i en papirpose jeg kan bruke mange ganger.I California har noen butikker har gått så langt at de kun tilbyr produkter i #løsvekt. Alt fra shampo, hårfjerningsvoks og såpe til mel, sukker, korn, te, krydder og så videre. Selv bruker jeg om igjen den samme posen flere ganger for å handle inn tørrprodukter. 

I Norge har jeg dessverre sett fint lite butikker som tilbyr produkter i løsvekt. Unntaket er Mølleren Sylvia og Holisten i Oslo - som jeg håper fortsatt eksisterer ettersom det er en stund siden jeg var i moderlandet. Ellers leste jeg nettopp en artikkel om #Growleriet i Oslo hvor du får kjøpt ølet i 2 liters flasker du kan ta med tilbake og få fylt opp igjen. Supert initiativ!

Her en er link fra en artikkel om disse butikkene. Om dere vet om flere butikker skriv gjerne inn en liten melding for å spre det glade budskap. Dagens plastfri tips: Savner du et slik system der du bor? Hvorfor ikke snakke direkte med butikkene og prøve å oppfordre til å sette igang salg av varer i løsvekt uten #emballasje. Kanskje noen vil sette igang en underskriftkampanje for å mobilisere de største matbutikkene som Meny, Rema, Coop...?

Et annet tips er å prøve ut innvandrerbutikker som ofte har mange fine produkter uten #emballasje.Ta med deg småposer hjemmefra og bruk om igjen.

#plastikk #miljø

 

  

2 kommentarer

Seyran

05.03.2017 kl.09:31

Fint skrevet... utrolig enig! Jeg pleier å ta med meg plast poser og bruker dem om igjen og igjen... Men jeg sliter med emballasjer likevel!

plastdamen

05.03.2017 kl.18:13

Ja jeg har også altfor mye plast igjen. Jeg har derimot funnet en veldig bra bok skrevet av en amerikansk dame som jeg får mange tips fra. Skal dele de etterhvert på bloggen. Let's stay in touch:)

Skriv en ny kommentar

plastdamen

plastdamen

38, Nesodden

Jeg har nettop flyttet til Silicon Valley i California med familien - min franske mann og våre to barn. Jeg vil gi gode tips om hvordan man kan få faset ut plast i hverdagen - og hvem vet kanskje kan denne bloggen etterhvert slår lesertallene fra alle cup-cake og sminke bloggene som eksisterer...

Kategorier

Arkiv

hits